Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Armband maat opmeten

  Hoe meet ik een armband maat op?

  Wil je dat je armband strak zit? of juist wat losser? Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur en ook per armband kan dit verschillen wat lekker zit is mooi is. Met onderstaande tips kun je eenvoudig en snel je armband maat opmeten zodat je altijd de juiste armband aankoopt.

  Heb je al een armband die lekker zit? Dan ben je zo klaar!
  Ideaal, je hebt een armband die je al als gegoten zit. Pak deze en leg deze naast een meetlint of liniaal. Geen liniaal bij de hand? Vraag je vader/oom/buurman een rolmaat!

  Wil je een armband cadeau doen? Weet je zijn of haar maat niet? Pak stiekem een armband van hem of haar en meet deze op. Zo geef je altijd direct de perfecte armband cadeau.

   

  Optie 2: Meet de omtrek van je pols

  Een andere optie is de omtrek van je pols opmeten. Als je de omtrek van je pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een touwtje te gebruiken. Draai het touwtje om je pols heen en zet een streepje waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.

  Maar let op! Je polsmaat is niet je armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen:

  Wil je een strakke armband
  Neem dan je polsomtrek en reken + 1,5 cm
   
  De armband moet gewoon normaal zitten?
  Neem dan je polsomtrek en reken + 2 cm
   
  liever tot een losse armband
  Neem dan je polsomtrek en reken + 2 cm 3 cm
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »